Kamer akkoord met Nederlandse missie Libië

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer gaat ermee akkoord dat Nederlandse militairen meedoen aan de NAVO-missie bij Libië. De regeringspartijen VVD en CDA en de oppositiepartijen PvdA, D66, GroenLinks en de SGP steunden woensdagavond het kabinetsbesluit hierover.

Gedoogpartij PVV, de SP en de Partij voor de Dieren zijn tegen de missie (totaal 41 zetels). De ChristenUnie moet nog een besluit nemen.

De NAVO-operatie is erop gericht om het wapenembargo tegen Libië te controleren. Nederland stelt daarvoor zes Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen, een mijnenjager en een tankvliegtuig beschikbaar. In totaal gaat het om tweehonderd Nederlandse militairen. De inzet kost ongeveer 20 miljoen euro.

(www.parool.nl / 23.03.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.