Collegevoorzitter sluit stilteruimte

Collegevoorzitter Karel van der Toorn heeft de stilteruimte in de kelder van de Leeuwenburg laten sluiten. Uit beelden van omroep PowNed blijkt dat de ruimte werd gebruikt als gebedsruimte.
Tegenover het programma zei Van der Toorn afgelopen vrijdag dat de HvA niet gelooft dat het ‘haar verantwoordelijkheid is om gebedsruimtes te creëren’. Op beelden die PowNews heeft uitgezonden van de betreffende ruimte, K.-3.24, is te zien dat er gebeden wordt. Van der Toorn: ‘Toen we dat hoorden hebben we maatregelen genomen om daar een eind aan te maken.’

Vorig jaar liet Van der Toorn al weten geen voorstander te zijn een gebedsruimtes op de hogeschool. ‘Wij zijn immers een openbare onderwijsinstelling. Dat betekent dat alle overtuigingen zich bij ons op hun gemak moeten voelen. Daarom wil ik geen aparte religieuze ruimte. Wel een algemeen toegankelijke ruimte voor iedereen, daar heb ik veel minder moeite mee.’

(havanaweb.hva.nl / 22.03.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.