Dibi: PVV levert idealen in voor de macht

Tofik Dibi van GroenLinks vindt dat de Partij voor de Vrijheid zich schuldig maakt aan alles waarom ze de elite heeft verfoeid, zei hij tegen het ANP. “De partij heeft een extreme make-over doorgemaakt: van een buitenstaander die dingen anders wil doen naar een partij die zijn idealen inlevert voor een plek in het centrum van de macht.”
“Kamerleden hebben dubbelfuncties in Provinciale Staten en gemeenteraden. Debatten over hun speerpunten veiligheid, zorg en integratie gaan ze uit de weg”, aldus het GroenLinks-Kamerlid.

Dibi vervolgt: “Sietse Fritsma had vroeger het hoogste woord over de massa-immigratie, nu hoor je hem niet meer. Extra agenten kwamen er ook met de PVV niet. Tijdens een overleg over de jeugdzorg in Limburg, waar de partij de grootste werd, kwam ze niet eens opdagen. En aan het debat over religie zei Hero Brinkman afgelopen week zelfs geen behoefte te hebben, terwijl de discussie over de islam hun bestaansrecht is. Ze zitten door de gedoogconstructie met een halve bil op het pluche, zit dat dan zó comfortabel?” Niet eerder zijn kiezers zo misleid, vindt Dibi.Hij vindt dat de PVV maar eens moet uitleggen waarom er geen drieduizend agenten meer zijn gekomen en geen 12.000 mensen extra in de zorg. “Je vraagt je dan toch af waarom ze de stekker er niet uittrekken? Ik denk dat ze nu pas zien hoe moeilijk zaken soms zijn te verwezenlijken, ze zijn tegen een enorme hoeveelheid realiteit opgelopen, na al dat gemakkelijke roepen vanaf de zijlijn. Maar laten ze dat dan eens verklaren.”

Dibi vraagt zich af hoelang de anderhalf miljoen kiezers van de PVV dit pikken. “Henk is gekke Henkie niet”, zegt hij, verwijzend naar de prototypes van de PVV-kiezer, Henk en Ingrid. “Ik heb het er moeilijk mee dat PVV-kiezers worden afgeschilderd als een soort Tokkies. Maar om te denken dat je met zo’n show wegkomt, moet de PVV de eigen kiezers wel heel laag inschatten.”

(www.trouw.nl / 20.03.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.