President Tunesië zoekt toevlucht in België

BRUSSEL – De verdreven Tunesische president Zine El Abidine Ben Ali zou toevlucht willen zoeken in België. De Belgische politie en inlichtingendiensten houden rekening met zijn komst, meldde de Vlaamse krant De Morgen zaterdag.

In de Vlaams-Brabantse plaats Relegem bij Brussel woont aangetrouwde familie van Ben Ali. De politie is er naar eigen zeggen attent op zijn eventuele bezoek. Naar verluidt zou de ex-president een reünie plannen met zijn familie, die uit elkaar werd gescheurd door de volksopstand in Tunesië.

Ben Ali werd in januari verdreven en vertrok naar Saudi-Arabië. Sinds enkele weken beschikt de Belgische politie over informatie die ”niet uitsluit” dat hij naar België probeert te komen.

(www.parool.nl / 19.03.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.