Libië stelt militaire operaties te staken

TRIPOLI -Het bewind van de Libische leider Muammar Kaddafi heeft vrijdag een wapenstilstand aangekondigd. Alle militaire operaties zouden per direct zijn gestaakt.

De maatregelen zijn volgens minister van Buitenlandse Zaken Mussa Kussa genomen om de burgers in het land te beschermen. De bewindsman beloofde ook de buitenlanders in Libië en hun bezittingen te beschermen.

Eerder op de dag meldden burgers en verzetsstrijders nog dat er op verschillende plaatsen werd gevochten. Ook zouden de troepen van Kaddafi bombardementen hebben uitgevoerd op de stad Misurata. Dat is het laatste bolwerk van het verzet in het westen van Libië.

,Ze bombarderen alles, de huizen, het centrum van de stad”, zei een opstandeling in Misurata. Hij repte over de zwaarste bombardementen tot dusver. Een andere rebel zei dat tanks optrekken naar het centrum en dat opstandelingen ze proberen te stoppen.

(www.dvhn.nl / 18.03.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.