OM veegt bezwaren Moszkowicz van tafel

AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) mag PVV-leider Geert Wilders wel degelijk vervolgen voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. De officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman veegden woensdag bij de rechtbank in Amsterdam de bezwaren van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz tegen de vervolging van tafel.

Anders dan de advocaat maandag betoogde, vindt het OM dat het zich heeft gehouden aan de opdracht van het gerechtshof om de politicus te vervolgen. Moszkowicz vindt dat het OM de politicus van veel meer dingen beschuldigt dan wat in de opdracht van het hof stond.

Tijdens de eerste behandeling van de zaak leidde de vervolging van Wilders tot een eis van vrijspraak op alle punten. Nu de zaak voor nieuwe rechters is gebracht, is het OM voor zover bekend niet van standpunt veranderd. (ANP)

(www.parool.nl / 16.03.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.