Islam Nu in De Nieuwe Kerk Amsterdam

In De Nieuwe Kerk Amsterdam is momenteel de tentoonstelling Passie voor perfectie te zien, een tentoonstelling met islamitische kunst uit de privécollectie van Dr. Nasser D. Khalili.

In het kader van deze tentoonstelling heeft De Nieuwe Kerk het project Islam Nu gelanceerd. Voor dit project hebben wij vier verrassende smaakmakers uitgenodigd.  Tarik Yousif, Naema Tahir, Funda Müjde en Bright O. Richards gaan onder leiding van change agent Kirsten van den Hul ieder op eigen wijze het gesprek aan. Welke rol speelt religie vandaag de dag? En wat kunnen we ermee? Met film, literatuur, theater en het woord levert Islam NU een bijdrage aan de dialoog over geloof en samenleving. Er worden in totaal acht bijeenkomsten georganiseerd. Vier in De Nieuwe Kerk Amsterdam en vier op locaties elders in het land.

11.12.2010 – 17.04.2011

Passie voor perfectie

Islamitische kunst uit de Khalili Collecties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.