PVV’er wil af van Turkse nationaliteit

ARNHEM – Petra Kouwenberg, het gekozen Gelderse Statenlid voor de PVV die een dubbele nationaliteit blijkt te hebben, wil vrijdag bij de de Turkse ambassade een streep laten halen door haar Turkse nationaliteit. Waarom Kouwenberg haar dubbele nationaliteit heeft verzwegen is nog niet bekend.

Ze toonde zich donderdagochtend geschrokken door de commotie die met name onder haar partijgenoten is ontstaan. PVV-leider Geert Wilders is altijd tekeer gegaan tegen politici van andere partijen met dubbele paspoorten. Kouwenberg zal deze morgen als Statenlid worden geïnstalleerd.

Woensdag werd bekend, dat de Arnhemse Kouwenberg ook als Turkse staat geregistreerd. Ze heeft haar dubbele nationaliteit niet bij de PVV gemeld. Daarmee is de PVV in grote verlegenheid gebracht.

Kouwenbergs dubbele nationaliteit staat vermeld op een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie, die bij de provincie is ingeleverd.

De Gelderse fractievoorzitter Marjolein Faber was woensdag totaal overvallen door het nieuws en niet in staat een inhoudelijke reactie te geven.

(www.gelderlander.nl / 10.03.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.