Relletje rond PVV bij installatie Statenleden

Tijdens de installatie van de nieuwe Statenleden donderdagmiddag in Veenhuizen is meteen al een relletje ontstaan rond nieuwkomer PVV. ChristenUnie-lid Margriet Stijkel-Kuijpers weigerde de nieuwe PVV-Statenleden de hand te schudden. PVV-voorman Ronald Beimers voelde zich daardoor geschoffeerd.

Daarnaast werd PvdA-lid Hans Hornstra zo boos dat hij tijdens de toespraak van PVV-fractievoorzitter Ronald Beimers de zaal verliet. Beiden kunnen zich niet vinden in de denkbeelden van de partij. De incidenten overschaduwden de verder toch feestelijke installatie van 19 nieuwe statenleden.

PvdA-voorman Eddy Veenstra is benoemd tot informateur. Volgende week dinsdag en donderdag voert hij in het gezelschap van gedeputeerde Rein Munniksma gesprekken met de andere zeven fracties. De week daarna wordt in een extra statenvergadering al duidelijk welk college de voorkeur van de informateur heeft.

Alle fracties willen wel in het college van Gedeputeerde Staten. Maar PvdA en VVD verklaarden elkaar opnieuw de liefde en hebben samen een nipte meerderheid. De PVV vindt dat zij als winnaar bij de verkiezingen ook in het college horen, maar de PvdA sluit een college met de PVV uit.

(www.rtvdrenthe.nl / 10.03.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.