Accepteren of niet?

Vandaag konden we lezen dat Frankrijk en Engeland de raad van Free Libye  hebben geaccepteerd als de groep die praat namens het volk; dit houdt dus in dat de regering van Khaddafi niet meer wordt geaccepteerd.

Dit is een mooi en een zeer sterk antwoord in de richting van Khadaffi op het moment dat hij zijn eigen mensen afmaakt met tanks, bommen en oorlogsvliegtuigen. Dit is inderdaad een aanval tegen de menselijkheid en kan alleen maar worden voorgelegd bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Echter zal de internationale gemeenschap ooit het geluk hebben om deze barbaarse dictator voor het gerecht zien?

Natuurlijk Nederland is “hier nog niet klaar” voor, want stel je voor dat Nederland vooraan loopt bij belangrijke zaken. Alleen als er betaald moet worden, dan zijn we als haantje de voorste erbij.  Heel vaak blijkt dat we internationaal niet meedoen en als muurbloempje maar afwachten tot grote broer eens tijd voor ons neemt.

Nu is de andere kant natuurlijk ook wel wat hypocriet, Frankrijk en Engeland accepteren bijna onmiddellijk deze tijdelijke raad (natuurlijk prima), maar Palestina accepteren, ho maar, dat gaat toch echt wel te ver. Wat heeft men in het westen toch tegen Palestina?

Komt het omdat Hamas een andere mening heeft dan het westen? Het is wel een organisatie die opkomt voor de mensen, mensen werk geeft, opleiding geeft, gezondheidszorg geeft en dus ook geld. Dat heeft een andere groepering niet zo vaak gedaan. Daarnaast zou Hamas ook werken aan corruptie en komt op voor een vrij Palestina. Maar ja, het past niet in het straatje van het vrije westen, want wij hebben onze eigen bekrompen ideeën van democratie. We moeten eens af van het idee dat alleen het westerse idee van democratie het enige mogelijke is.

Willen we in een rustige en vredige wereld leven, dan moeten we accepteren dat de Arabische wereld en vooral de Islamitische wereld ook haar eigen wensen heeft voor haar eigen democratie.

Als je dan toch wat wilt doen, kijk eens wat vaker naar het nieuws, wanneer het volk om hulp roept en om bescherming vraagt en gilt om een no fly zone.

 

One thought on “Accepteren of niet?

  1. Jou vision van Libya is een deluded vision. wij hebben voor vele jaren fellows werking for the zuidelijke tribes om hun to helpen. Nou niemand is daar om te helpen.
    Gaddiff had een good system, socialistisch ok maar good. De UN 7 weken geleden feliciteerde Libya met hun good Human rights record. Dan de USA started samen met Qatars dictator een opstand. Dit had niets te doen met vrijheid, maar alles met de wens van de USA en Qatar om hun handen aan de olie te krijgen. Er was een NO FLY zone welke nou is gebruikt voor het uitmoorden van de bevolking. Heden morgen 23 man/vrouwen en kinderen waren gedood by een drone attack van de US. Qatar is already de olie aan het afromen terwijl de Britten already een klein leger van beveiligings personeel klaar staan om juist als in Iraq, de bevolking klein te houden. Daarvoor als ik U was zou ik zeker niet juichen als velen Muslims are al reeds gedood, niet by Gadaffi, maar by de aanvallen van de US/UK en France fighters. Als ik U was zoun ik eerst echt informatie krijgen voor dat je gewoon weg de Nederlandse NATO propaganda word aangenomen als waarheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.