De Nederlandse hypocrisie en verdediging van zionistisch terrorisme

De laatste weken bleek er weer een klein lichtje van hoop voor Palestina te kunnen worden ontstoken in de Nederlandse politiek, maar met de spits Mark Rutte van het team Knudde, werd dat vlaagje hoop weer snel de kop ingedrukt. De aanvoerder van het team wist zich in alle bochten te wringen om de zgn. Nobelprijs van de Vrede, Shimon Peres, die op bezoek was,  tot de zin te maken:  “Dit is een speciaal moment. Ik sta niet elke dag naast een Nobelprijswinnaar”, zei Rutte. “De banden zijn niet alleen historisch en economisch, maar ook cultureel en persoonlijk.” Door de slijmerige houding van het team Knudde is de implementatie van de EU-richtlijn inzake de etikettering van producten, waarbij de producten afkomstig uit de bezette gebieden (lees: Palestina) niet meer als Israëlische waar op de markt gebracht mag worden, vakkundig een kopje kleiner gemaakt. Terwijl het een normale regel is voor producten uit andere landen. Maar Knudde blijft de terroristische bezetters steunen in dik en dun, wat er ook gebeurt, met de VVD, de christelijke partijen en de PVV als vaandeldragers voor de onderdrukkers van de Palestijnen.

Maar wat gebeurt er nu in het echte leven in Palestina, buiten het gezicht van team Knudde en de Nederlandse media? Een greep uit de artikelen van het weekend van 26 en 27 oktober.

  1. “Gaza’s water to be undrinkable by 2016” (wordbulletin.net)

Gaza water

 

Momenteel leven zo’n 1,7 miljoen Palestijnen in Gaza zonder schoon drinkwater. Het water wat er is, is niet geschikt voor menselijke consumptie, veroorzaakt chronische gezondheidsproblemen en het draagt bij aan de hoge kindersterfte. Het water dat verstrekt door de gemeentelijke systemen is vervuild, waardoor 83% van de huishoudens ontzilt water moet kopen, wat een aanslag van een derde van het gezinsinkomen kan betekenen. Maar zelfs dit water is vaak niet schoon. Degenen die het zich niet kunnen veroorloven zijn afhankelijk van het besmette en vervuilde water.

        2. “The Robben Island Declaration for the Freedom of Marwan Barghouthi and all Palestinian Prisoners”       (mediareviewnet.com)

Robben Island Declaration

De Palestijnen vechten al jaren voor gerechtigheid en de realisatie van hun onvervreemdbare rechten. Deze rechten zijn bij herhaling bevestigd via talloze resoluties van de Verenigde Naties. Universele waarden, internationaal recht en de mensenrechten stoppen niet aan de grenzen; daarnaast kan er niet toegegeven worden aan de dubbele moraal. Dit alles moet toegepast worden op Palestina, want het is de enige weg naar een rechtvaardige en duurzame vrede in de regio, in het belang van alle volkeren.

        3. “Torturing and Jailing Palestinian Children” (informationclearinghouse.info)

Kinderen in gevangenis

Elk jaar worden ongeveer 500 – 700 kinderen gearresteerd door de Israëlische bezettingsmacht, volgens de organisatie Defense for Children International Palestina. De kinderen worden elke keer geconfronteerd met een beleid dat hun geest doodt, een fysieke en psychologische aantasting van het kind. Deze aantasting van het kind wordt  al gepland vanaf het eerste moment van de arrestatie. Kinderen worden midden in de nacht wakker gemaakt als soldaten schreeuwend op de deuren van de huizen staan te kloppen. Daarna worden kinderen uit hun huizen meegenomen, waarbij ze zich alleen bevinden onder een grote groep soldaten.

        4.  “Israel tear gassing kids in Hebron school leads to cancellation of classes” (occupiedpalestine.wordpress.com)

Kinderen en traangas

In het door de Israëlische bezettingsmacht gecontroleerde H2 gebied, in het centrum van Khalil (Hebron),  zijn kinderen beschoten met traangas op weg naar school.
Het begin van de lessen moest voor minimaal een half uur uitgesteld worden, daar de kinderen bang waren om over de Shalalastraat naar school te lopen. Acht soldaten van de bezettende macht en twee leden van de grenspolitie reageerden zonder aarzeling toen vier kinderen met een handvol stenen naar een grenspost gooiden. In eerste instantie wed er gevuurd van achter de grenspost, maar heel snel verhuisden de bewapende bezetters richting de school.

Het zijn zo maar wat artikelen die  verzameld worden en te lezen zijn op de site khamakarpress.com. Daar staat overigens ook een bericht te lezen (“Palestinian arrested in Chicago because of her community activism, groups say”) over de Palestijnse activiste Rasmea Yousef Odeh, die door het ‘Department of Homeland Security’ in haar huis in een van de voorsteden van Chicago werd gearresteerd.  De VS heeft de 66-jarige Odeh opgepakt uit naam van Israël, die nog een veroordeling wegens vermeend lidmaatschap van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina van 1969 had openstaan. Deze organisatie zou betrokken zijn geweest bij twee bomaanslagen in Jerusalem, waarbij twee burgers zouden zijn gedood.

En wat doet Nederland, het team Knudde en de media? Niets, geen ene moer. Het valt nog mee dat het artikel over Rasmea Yousef Odeh niet in de Nederlandse media is gekomen. Ze wordt zogenaamd gezocht en opgepakt en de spits van het team Knudde gaat aan de zwier met een oorlogsmisdadiger en legt deze man geen stro breed in de weg. Volgens verschillende sites (NPK, DocP, WijBlijvenHier, MediaWerkgroepSyrie, Alexandrina, Asridessed en vele andere) had Peres in “1948 een leidende rol bij de etnische zuivering van Palestina en is hij de hoofdverantwoordelijke voor het  sinds 1948 door Israel met geweld ingezette kolonisatie pad, inclusief een reeks oorlogsmisdaden”.  Verder was ‘de vriend van Nederland’ “in 1956, samen met David Ben-Goerion en Moshe Dayan, een van de architecten van de aanvalsoorlog op Egypte, die tussen de 1500 en 3000 Egyptenaren, onder wie rond 1000 burgers, het leven heeft gekost”. Tenslotte: “Shimon Peres wordt beschouwd als de drijvende kracht achter het nucleaire programma van Israël met de reactor te Dimona. Daarmee werd direct het machtsevenwicht verstoord, aangezien Israël nog steeds het enige land in het Midden-Oosten is met kernwapens.”

En dit soort mensen worden in Nederland uitgenodigd met veel pracht en praal, worden rondgeleid in de hoofdstad, mogen spreken in het parlement en niemand die wat mag zeggen over de daden van deze mensen?
Hypocrisie ten top en een onbeschofte klap in het gezicht van de Palestijn die geen zuiver water heeft, die zijn kinderen ziet sterven aan het water, die zijn kinderen niet mag bezoeken in de gevangenis, maar moet aanzien dat zijn kinderen worden vergast (beschoten met traangas) en in het gezicht van de Palestijnse activist die in Amerika wordt opgepakt.
Door deze onpolitieke en onmenselijke houding van de Nederlandse regering geeft ze bewust het sein aan Israël dat ze aan haar kant staat in de vredesonderhandelingen en haar ook steunt in de kolonisatie van de bezette gebieden, in de aanvallen op kinderen, in het ontwortelen van de olijfboomgaarden, in het oppakken en gevangen houden van Palestijnen en in de rechtspraak die bij sommige Palestijnse een gevangenisstraf heeft opgelegd van vele malen levenslang. Door niets te doen, en zeker niet in het openbaar, is Nederland medeverantwoordelijk voor de bezetting van de Palestijnse gebieden.

© KhamakarPress

2 thoughts on “De Nederlandse hypocrisie en verdediging van zionistisch terrorisme

  1. die heren staan bekend met hun uitgestreken gezichten en verbergen zo de werkelykheid of het nou israel palestina of nederland is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *