Laatste tien – tip nr. 1!

In de serie ‘tips – laatste tien’ proberen we in sha Allah elke dag een handige tip te delen waarmee je deze gezegende nachten nog beter kan benutten.

De eerste tip is: betreed de moskee als één van de eersten en verlaat deze als één van de laatsten.

Een plek die ongetwijfeld centraal staat gedurende de Ramadan is de moskee. De meest geliefde plek bij Allah!

Als je meer wil halen uit deze laatste tien nachten, kun je dit simpel doen door meer tijd door te brengen in de moskee. Probeer deze als één van de eersten te betreden door wat eerder dan normaal van huis te gaan. Zoveel tijd heb je niet nodig met de iftaar om je honger te stillen. En daarnaast zal je je veel lichter voelen gedurende het gebed als je wat minder eet …

Wanneer je de moskee vroeg betreedt, heb je o.a. de volgende verdiensten:

  • Je bidt in de voorste rijen of misschien zelfs in de eerste rij; hier heb je de meeste beloning! Dit geldt ook voor de zusters die in de voorste rijen bidden in de vrouwensectie van de moskee.
  • Zolang je op het gebed aan het wachten bent, is het net alsof je in gebed staat!
  • De engelen verrichten du’a voor je zolang je op het gebed aan het wachten bent!
  • Je zal veel meer concentratie hebben tijdens al-‘Ishaa en de Taraweeh omdat je door jouw vroege aanwezigheid hier mentaal op voorbereid bent. In tegenstelling tot wanneer je gehaast het gebed betreedt.

Is het gebed afgelopen, haast je dan niet naar buiten. Maar geniet van de rust na het gebed en lees nog wat Koran of gedenk Allah de meest Verhevene.

Het voorgaande heeft voornamelijk betrekking op het ‘isha en taraweeh gebed, omdat men overdag druk kan zijn met werk e.d. Maar het beste is uiteraard als je – naar vermogen – ook wat meer tijd rondom de overige gebeden kan doorbrengen in de moskee.

Moge Allah ons bijstaan in het goed benutten van deze gezegende nachten.

(Source: Kennisviamail.nl / 06.06.2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *