Een boodschap vanuit de hemel!

Dat de maand Ramadan gezegend is, weten we allemaal. En dat deze maand vele verdiensten heeft, is ook bekend. Maar heb je weleens gehoord van de dagelijkse boodschap vanuit de hemel?

Een boodschap die dagelijks vanuit de hemel aan ons wordt verkondigd gedurende deze maand, maar waar velen niet van op de hoogte zijn.

Het is niet zomaar een boodschap. Het is een boodschap van een engel die op het bevel van Allah elke nacht gedurende de Ramadan vanuit de hemel roept (betekenis):

O jij die op zoek is naar het goede, wend je nog meer tot Allah. O jij die op zoek is naar het slechte, stop hiermee! 

يا باغي الخير أقبل ويا باغي الشر أقصر

Wij horen deze roep niet, maar hij is er zeker. Hoe weten wij dat zo zeker? Simpelweg omdat onze profeet vrede zij met hem dit heeft overgeleverd. [Tirmidhi]

Nu wij deze roep niet horen, moeten wij ons deze inbeelden. En we moeten ons aangesproken voelen!

Ben jij iemand die al neigt naar het goede en goed bezig is, dan moet je vermeerderen in het verrichten van goede daden. De boodschap van Allah naar jou is: wend je nog meer tot Mij! Vermeerder in goede daden, zoals vrijwillige gebeden, liefdadigheid en recitatie van de Koran. Dit is het moment om je van je beste kant te laten zien!

Ben jij iemand die neigt naar het slechte en zondigt, dan moet je dit laten. De dagelijkse boodschap van Allah vanuit de hemel naar jou is: stop hiermee!

Dit is het moment beste broeder/zuster! Dit is het moment om te stoppen met het verrichten van het slechte. In welke maand zal je meer in staat zijn om het slechte in je te overwinnen dan in deze maand?

  • Een dagelijkse roep vanuit de hemel spreekt jou aan op jouw gedrag.
  • De poorten van het paradijs zijn geopend
  • De poorten van de hel zijn gesloten
  • De duivels zijn geketend en hun invloed is veel minder
  • Het vasten maakt je bewuster
  • Alle moslims om je heen zijn met het geloof bezig
  • Elke nacht kan je samen met je broeders of zusters in gebed staan

Sluit aan beste broeder of zuster en zonder je niet af. Ook jij kan jezelf verbeteren in deze gezegende maand. Zoek goed gezelschap op en blijf uit de buurt van slecht gezelschap. Dit zijn geen nachten die je doorbrengt in shisha lounges e.d. Dit zijn nachten die je berouwvol tot Allah doorbrengt in de moskee!

Moge Allah ons allen leiden naar datgene waar Hij van houdt en tevreden mee is.

(Source: Kennisviamail.nl / 30.05.2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *