Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

De enige aanbidding in het Paradijs …

Het vers dat ons tijdens de Taraweeh is bijgebleven en wij graag met jullie willen delen is een vers uit Hoofdstuk Younus

Afbeeldingsresultaat voor paradijs islam

Het wereldse leven is de plaats van het verrichten van daden en aanbiddingen. En het hiernamaals is de plaats waar er geen aanbiddingen meer zijn, maar wij de beloning voor onze goede daden oogsten.

Dit geldt echter niet voor één aanbidding! Deze blijft voortbestaan, ook in het Paradijs! Deze aanbidding is het gedenken van Allah!

Allah zei:

Voorwaar, degenen die geloven en goede werken verrichten, hun Heer zal hen leiden vanwege hun geloof (naar de plaats) waar onder door de rivieren stromen in de Tuinen van gelukzaligheid (het Paradijs).

Hun smeekbede daar is “Soebhanaka Allahoemma” (Heilig bent U, O Allah) ..[10:9,10]

Het gedenken van Allah is een aanbidding die ook in het Paradijs aanwezig is. Simpelweg omdat het gedenken van Allah een genot is dat behoort tot de genietingen van het Paradijs.

Beste broeders en zusters

Hoe is onze situatie met het gedenken van Allah? Deze aanbidding die ons geen enkele moeite kost en waarvan de verdiensten en vruchten enorm zijn.

Het heeft een grote beloning bij Allah en daarnaast is het rust voor het hart. Iets wat we allemaal nastreven.

Deze aanbidding kun je de hele dag door verrichten, onderweg naar school, op het werk, de vrouw (en wellicht de man) tijdens het voorbereiden van de iftaar etc. Je hebt geen wodoe nodig en je hoeft je niet te wenden tot de qibla. Enige wat het vereist is het bewegen van je tong!

Hoeveel van onze tijd gaat verloren zonder dat we Allah ook maar eenmalig gedenken? Laten we daar met zijn allen verandering in brengen door allerlei smeekbeden, zoals deze, veelvuldig te herhalen:

[De meest geliefde woorden bij Allah zijn vier]

Subhaanallaah, Walhamdoelilah, Wa Laa ilaaha illa Allaah, Wa Allaaho Akbar

Moge Allah ons doen behoren tot degenen die Zijn boek overpeinzen om er vervolgens lering uit te trekken en ernaar te handelen.

(Source: Kennisviamail.nl / 06.06.2017)

KhamakarPress

Geef een reactie