Israël executeert zwangere vrouw

By Engelbert Luitsz                    ©                   (www.alexandrina.nl/?p=4426)

Maram_Ibrahim-e1461800901749

Het is betrekkelijk rustig in Israël de laatste weken. Als we tenminste alleen naar de extreme vormen van geweld kijken. Een bewusteloze Palestijnse man die op straat lag werd door zijn hoofd geschoten. De dader wordt door een deel van de Israëlische bevolking als een held vereerd. Er kwam een 12-jarig meisje vrij dat 75 dagen lang had vastgezeten in een Israëlische gevangenis. Ik ben niet op zoek gegaan naar een verslag van wat ze heeft meegemaakt, maar de lege blik in haar ogen zegt voldoende. Martelingen, ook van kinderen, en seksueel misbruik komen veel voor bij niet-joodse gevangenen.

gevangen_meisjeHet 12-jarige meisje Dima na haar vrijlating na 75 dagen in een Israëlische cel.

Een internationaal bekende Palestijnse astrofysicus werd opnieuw gearresteerd, om maar weer eens te laten zien dat men in Israël overal lak aan heeft. Een circusartiest, pedagoog en steun voor de getraumatiseerde Palestijnse kinderen zit nog steeds in hechtenis. Zonder aanklacht, zonder advocaat of proces.

En er werd een zwangere vrouw van 24, moeder van twee kinderen, met haar broer van 16 geëxecuteerd.

zwangere_moeder_vermoord_israel

Maram Salih Hassan Abu Ismail was op weg naar een ziekenhuis in Jeruzalem voor een test vanwege haar zwangerschap. Ze had een pasje ontvangen, want bewegingsvrijheid zit er niet in voor Palestijnen. Maar Maram was daar nieuw en liep op een weg waar ze niet behoorde te zijn volgens de bezetters. Bovendien sprak ze geen Hebreeuws, dus ze begreep niets van het geschreeuw van een paar soldaten. Ze werd daarop vanaf grote afstand neergeschoten. Toen haar broertje haar wilde helpen werd ook hij neergeschoten. Daarna kwamen de soldaten naderbij en vuurden volgens getuigen nog zo’n 15 kogels af op de twee hulpeloze mensen. Hier zullen de soldaten nog wel over berispt kunnen worden. Wanneer je iemand met kogels doorzeeft zijn de organen doorgaans niet meer verhandelbaar. De voorkeursprocedure is een schot door het hoofd, zodat de rest van het lichaam intact blijft. Maar wellicht waren dit beginnende fascisten die de executie als een oefening zagen.

377628C

Na de moorden werden er naar goed Israëlisch gebruik een paar messen neergelegd, waarmee de woordvoerder weer een passend verhaal kon maken. Dat er af en toe video’s opduiken die de leugens van de bezetter onderuit halen is geen belemmering om gewoon door te gaan met een beleid van liegen en bedriegen.

De arrogantie beperkt zich niet tot Palestina, ook in de Verenigde Staten en Engeland wordt iedereen die zich kritisch uitlaat over Israël belaagd en indien mogelijk uit zijn of haar functie gezet. En ook het plan van Frankrijk om opnieuw tot vredesbesprekingen te komen werd van de tafel geveegd. Maar ondertussen werd er wel weer meer geld geëist van de Amerikaanse belastingbetaler om precies die lobbygroepen in stand te houden die deze ellende mogelijk maken.

t-shirt israel twee voor de prijs van een

T-shirt van Israëlische sluipschutters met de opdruk “Twee voor de prijs van één”, met een afbeelding van een zwangere Palestijnse vrouw. Ze zijn er in ieder geval duidelijk over.

Er is al vaak gewaarschuwd voor het zionistische fascisme. De kiem van het ultra-nationalisme was al duidelijk geworden na het eerste Zionistische Congres in 1897, maar de ontwikkelingen in de 20e eeuw hebben het wezen van de beweging naar de achtergrond gedrongen, daarbij geholpen door een zeer efficiënte en machtige propagandamachine. Er is echter te weinig aandacht voor een simpel feit: wanneer iedereen het er uiteindelijk over eens is dat we hier met een vorm van fascisme te maken hebben is het veel te laat. Hoe langer er tijd wordt gerekt met semantische acrobatiek over wat termen als fascisme, Apartheid, bezetting, etnische zuivering, genocide, moord en oorlogsmisdaden precies betekenen, hoe kleiner de kans dat we nog kunnen terugkeren tot een menswaardige samenleving. Het menselijke vermogen tot het begaan van wreedheden is niet veranderd in de afgelopen duizenden jaren, de technologie van de dood echter wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *