Paasdagen met raketaanvallen in Palestina

De paasdagen in Palestina zijn weer dagen geweest van aanvallen met raketten tussen Palestijnse facties en het Israëlische leger. Op maandag 21 april zijn er vanuit de Gazastrook zeven raketten afgevoerd die in het zuiden van Israël terecht kwamen.  

Het Israëlische leger heeft daarop in de loop van maandag een aantal aanvallen uitgevoerd gericht tegen twee trainingskampen die gerund worden door Hamas, de Palestijnse islamitische groepering die de Gazastrook bestuurt. Volgens medische bronnen zijn twee Hamasleden licht gewond geraakt.

Aanval op Gaza 210414 Gaza

Gaza

Volgens de mainstream media heeft Hamas zich grotendeels gehouden aan een wapenstilstand met Israël sinds de korte oorlog in het najaar van 2012, maar heeft het soms wel moeilijk om de kleinere gewapende islamitische facties te beteugelen die vijandig staan tegenover de bezettende macht.

Vanuit de kleinere facties is geen woord van verantwoordelijkheid over de raketsalvo’s gekomen. Twee van de projectielen ontploften in de grensgemeenschap Sderot in zuidelijk Israël op een weg en op open gebied, maar hebben niemand verwond.

Volgens Ma’an Nieuws hebben de Israëli’s gevechtsvliegtuigen een veiligheidsfaciliteit in het vluchtelingenkamp van al-Nuseirat aangevallen en daarbij twee veiligheidsagenten verwond, volgend een mededeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Gaza. Lokale media hebben gemeld dat de aanvallen van de vliegtuigen gepaard ging met hevige vuurgevechten.  Een andere luchtaanval raakte een nabijgelegen veehouderij, met alleen materiële schade maar geen gewonden, terwijl een derde aanval gericht was op open gebied in Deir al-Balah. 
Volgens het ministerie hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen ook een doelwit in Khan Younis geraakt.   

 Aanval op Gaza 210414 Khan Younis

Khan Younis Aanval op Gaza 210414_2Gaza Centraal Gaza

Een anti-tank raket werd ook afgevuurd op Israëlische soldaten die patrouilleerden in een grensgebied in de zuidelijke Gazastrook, zei een woordvoerder, zonder meldingen van gewonden of schade.

Volgens ooggetuigen zijn bij de aanval vanuit Gaza vijf raketten binnen veertig minuten afgeschoten. Tevens werd door deze ooggetuigen gemeld dat er materiële schade was aan gebouwen in Sderot.

Na de aanvallen door gevechtsvliegtuigen heeft de regering van Gaza al haar gebouwen ontruimd.

 

@KhamakarPress Persbureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *