Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Rachel Corrie, een jonge vrouw met vele dromen

Op 16 maart 2003 werd tijdens een vreedzame demonstratie in Rafah in het zuiden van de Gaza strip, de Amerikaanse vredesactiviste Rachel Corrie vermoord door een Israëlische Caterpillar bulldozer die gewoon over haar heen reed. Rachel was aanwezig met andere buitenlandse activisten in solidariteit met de Palestijnen wiens huizen zouden worden gesloopt. Rachel Corrie had de megafoon in haar handen en sprak met de bestuurder van de bulldozer, maar die luisterde niet en reed gewoon door.

Rachel Corrie, geboren op 10 april 1979, was een 23-jarige studente van het Evergreen State College, die als opdracht in haar laatste jaar naar Gaza ging om haar geboortestad Olympia te verbinden met Rafah middels het project ‘zustersteden’ ….

Voor meer informatie over dit artikel,  stuur een mail naar khamakarpress@gmail.com

KhamakarPress

Geef een reactie