De Ramadan is méér dan vasten

By Marianna Laarif

We weten dat het vasten tijdens de maand Ramadan verplicht is, maar het vasten is niet het enige wat ons bezig zou moeten houden tijdens deze prachtige maand. De voordelen die uit deze maand te halen zijn, zijn immers talrijk. Door alleen te vasten en voorbij te gaan aan andere voordelige aanbiddingen, doen we onszelf tekort. Let daarom op de volgende vormen van aanbidding, vooral tijdens deze maand.

Bereid je goed voor op de Ramadan
Goed voorbereiden op de Ramadan door goed te weten wat het vasten inhoudt, wat er van je verwacht wordt en wat de voorwaarden en verplichtingen zijn. Juiste kennis is noodzakelijk om goed te kunnen vasten. Lees er dus over of beluister lezingen en stel je doelen vast voor jezelf: wat wil jij deze Ramadan bereiken? Lees meer over het maken van een Ramadan planning.
Goede daden vermeerden, zonden verlaten en berouw tonen
Laat de maand Ramadan een maand zijn waarin je jouw goede daden vermeerdert en waarin je afstand neemt van zonden. Toon veelvoudig berouw en keer terug naar Allah. De poort tot berouw staat nog open, zolang je de dood nog niet in de ogen gekeken hebt en zolang de zon nog niet uit het westen opgekomen is. Laat het niet te laat zijn voor jou!
Verricht veel aanbidding
Er zijn vele soorten aanbidding die je kunt verrichten en die je helpen om in rang te stijgen bij Allah. Benut deze kansen die Allah je geschonken heeft om Hem te aanbidden om zo het eeuwige Paradijs te kunnen bereiken met Zijn Gunst. Vormen van aanbidding die je kunt verrichten, zijn:
  • Smeekbeden
  • Verplichte gebeden op tijd verrichten, zie hier de gebedstijden Ramadan
  • Optionele gebeden die bij verplichte gebeden horen
  • Het nachtgebed verrichten
  • Deelnemen aan het tarawih gebed in de moskee
  • Koran reciteren en memoriseren
  • De Koran minstens één keer uit lezen in de Ramadan
  • Het verrichten van de Umrah
  • Het gedenken van Allah, dhikhr
  • Nachtgebeden verrichten.
Lees onze Ramadan tips voor meer ideeën voor daden van aanbidding.
Pak jezelf aan
Blijf weg van slechte gewoonten tijdens de Ramadan, zoals de hele dag slapen of in de nacht zondigen. De Ramadan is het perfecte moment om jezelf aan te pakken. Immers, als je het eten en drinken kunt verlaten (de eerste levensbehoefte), dan kun je alles verlaten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *