Tevredenheid van Allah ST

By Marianna Laarif

“Papa ik heb gehoord dat de mensen slecht over u praten, waarom doet u er niet wat aan?” De vader zei tegen hem: “Je begrijpt het nog niet, mijn zoon. Je zult het wel leren.”

De volgende dag riep de vader zijn zoon en zei tegen hem dat ze even naar de stad gingen. Ze pakten de ezel erbij en liepen naast hem. Al snel zagen ze een groepje mensen, eenmaal langs lopend hoorden de vader en zijn zoon de mensen zeggen: “Wat een idioten zijn die twee, ze lopen met z’n tweeën en hebben een ezel. Waarom stapt één van hen niet op de ezel? Dat bespaart ze energie, en daar is die ezel voor bedoeld.” De vader vroeg aan de zoon: “Heb je gehoord wat ze zeiden?” De zoon antwoordde: “Ja,” en zei: “Misschien hebben ze gelijk papa?”

Even verderop zagen ze weer wat mensen lopen en de vader zei tegen zijn zoon: “Stap nu maar even op de ezel dan.” Eenmaal langs lopend hoorden ze de mensen zeggen: “Wat een onbeschofte jongen is dat toch, zijn vader is oud en zwak en hij is nog jong en sterk en dan gaat hij zelf op de ezel zitten.” De vader vroeg de zoon of hij ze had gehoord, de zoon zei: “Ja, misschien hebben ze gelijk papa?”

Even later kwamen ze weer wat mensen tegen en ging de vader op de ezel stappen. Toen het groepje mensen langs liep hoorde ze de mensen zeggen: “Wat een tiran is die vader zeg, hij zit op de ezel en laat zijn zoon er achteraan lopen.” De vader vroeg aan de zoon: “Heb je het gehoord?” De zoon zei: “Ja papa, misschien moeten we er beiden op gaan zitten?” Even later zagen ze een groepje mensen en gingen beiden op de ezel zitten. Eenmaal langs lopend hoorden ze de mensen zeggen: “Wat een kwaadaardige mensen zijn dat zeg, beiden gaan op een weerloze en onschuldige ezel zitten omdat ze macht over hem hebben. Ze schamen zich niet!” De vader vroeg zijn zoon: “Heb je het gehoord?” de zoon zei: “Ja papa.”

De vader vroeg zijn zoon: “wat heb je hiervan geleerd?” De zoon antwoordde:
“Als je mensen tevreden wil stellen, zal dit je niet lukken. Er zijn altijd mensen die negatief praten over je. De mens moet alleen naar de tevredenheid van Allah zoeken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *