Palestijnen dreigen Israël voor Strafhof te dagen

De Israëlische nederzetting Ma’ale Adumim, vlak bij Jeruzalem

De Palestijnse regering op de Westoever dient aanklachten wegens oorlogsmisdaden tegen Israël in als het niet stopt met het bouwen van meer huizen in de nederzettingen. Dit heeft Nabil Shaath namens de Palestijnse Autoriteit laten weten.

Israël maakte zondag bekend dat het drieduizend woningen in de nederzettingen op de Westoever gaat bouwen. Dit besluit werd genomen nadat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Palestijnen de status van waarnemend niet-lid had toegekend.

De nieuwe status biedt de Palestijnse Autoriteit de mogelijkheid Israël voor het Internationaal Strafhof te dagen. Shaath zei dat zijn regering door ‘veel landen’ is verzocht die stap niet te nemen. Als Israël doorgaat met zijn bouwplannen in bezet gebied, dwingt het de Palestijnen echter tot die stap, aldus Shaath.

(www.volkskrant.nl / 04.12.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *