PVV trekt zich terug uit Het Grote Zorgdebat

PVV trekt zich terug uit Het Grote Zorgdebat

De PVV heeft laten weten niet deel te nemen aan Het Grote Zorgdebat dat op 29 augustus plaatsvindt in Nieuwegein. De reden voor de terugtrekking is onbekend. Voor Het Grote Zorgdebat hebben zich inmiddels 1100 mensen aangemeld. De inschrijving is daarom gesloten.

Het zorgdebat wordt georganiseerd door verschillende organisaties als de KNMG, de Orde van Medische Specialisten en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband. Ook patiënten en zorgverzekeraars zijn aanwezig. Tijdens het debat gaan Tweede Kamerkandidaten van de VVD, PvdA, CDA, SP, D66, GroenLinks en de ChristenUnie met elkaar in discussie. Daar zat oorspronkelijk ook de PVV tussen, de partij die volgens de laatste peilingen met de verkiezingen van 12 september op 20 zetels uitkomt. Volgens een van de woordvoerders van Het Grote Zorgdebat, Wouter Kniest van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is het onbekend waarom de PVV zich als grote partij heeft teruggetrokken. “De partij heeft zich zonder opgaaf van redenen afgemeld, meer weten we niet”, zegt hij.

De PVV is voor commentaar onbereikbaar.

Levensstijl

Politici worden tijdens het debat voor keuzes gesteld. Het publiek heeft bij de aanmelding ook de mogelijkheid gekregen vragen te stellen aan politici. Ook deze vragen zullen aan de orde komen. Verder komen er diverse thema’s aan bod. Kniest: “Te denken valt aan levensstijl en preventie, de eigen bijdrage, ouderenzorg en cliëntrecht.”

Uitspraken

Van der Horst is zich ervan bewust dat politieke partijen vóór de verkiezingen uitspraken zullen doen waar zij zich na de verkiezingen soms niet meer zullen houden. “Dat is nu eenmaal zo met verkiezingen”, zegt hij. “Maar daardoor laten we ons er niet van weerhouden de belangrijke thema’s toch op het programma te zetten.”

(www.mednet.nl / 20.08.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *