Wilders heeft rijke vrienden

DEN HAAG –  Wie zijn de grote Amerikaanse financiers van de PVV? Volgens het uit de fractie gestapte Kamerlid Hero Brinkman doneren lobbynetwerken uit de Verenigde Staten gul aan Geert Wilders.
David HorowitzDavid Horowitz
Daniel PipesDaniel Pipes
Pamela GellerPamela Geller

De PVV-leider is een graag geziene gast in conservatieve pro-Israëlische Amerikaanse kringen, die zijn keiharde woorden over de islam waarderen. „Er zijn diverse groepjes, ondernemers bijvoorbeeld, die Geert willen helpen. Niet alleen lobbykantoren, het is breder. Netwerken van mensen die samen bezig zijn”, aldus Brinkman.

Wie die gulle gevers zijn wil het Kamerlid niet onthullen, omdat hij nog aan een boek werkt dat eind dit jaar moet uitkomen. Toch doemt er een beeld op van het internationale netwerk op wiens steun Wilders kan rekenen. Zo staan op Israëlische en Amerikaanse websites oproepen Wilders te steunen.

David Horowitz wordt vaak genoemd als iemand die lobbyt voor Wilders. Horowitz geldt als een van de felste bestrijders van progressief Amerika. Hij haalt jaarlijks voor miljoenen dollars aan steun binnen en exploiteert een hele reeks aan websites. Een belangrijke daarvan is Jihad Watch.

Een andere prominente figuur die naar voren komt als sympathisant is Daniel Pipes. Hij is de oprichter van het pro-Israëlische Middle East Forum, voorstander van een aanval op Iran. Ook Pamela Geller is een Wilders-adept. Geller is een zeer invloedrijke conservatieve blogger en handige netwerker.

(www.telegraaf.nl / 22.03.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *