VN willen 57 miljoen voor Palestijnse vluchtelingen

(Novum/AP) – NEW YORK – UNRWA, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties die zich richt op Palestijnse vluchtelingen, heeft zaterdag een verzoek gedaan voor 75 miljoen dollar (56,7 miljoen euro) om scholen, gezondheidsklinieken en studiebeurzen te kunnen financieren. UNRWA-chef Filipo Grandi deed zijn oproep in het bijzonder aan opkomende landen als Brazilië, Rusland, IndiaChina en Zuid-Afrika. Hij zei te hopen dat deze landen een bijdrage willen leveren en de financiële lasten willen delen met de huidige donorlanden.

Grandi zei dat China geen grote donor is en drong er bij Beijing op aan ‘de uitstekende politieke steun te vergezellen van een financiële bijdrage’. Grandi zei tevens te vrezen dat de Palestijnse kwestie wordt overschaduwd door de andere problemen in het Midden-Oosten.

UNRWA helpt Palestijnse vluchtelingen in de Gazastrook, Oost-Jeruzalem, Jordanië, Libanon en Syrië.

(buitenland.nieuws.nl /10.03.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *