Book launch Paul Weller over Gülenbeweging en participatie Europese moslims

  • vrijdag 23 maart 2012
  • 19:30 tot 21:30
 • Rochussenstraat 221, Rotterdam
 • De vraag of de aanwezigheid van moslims in Europa voor spanningen in de samenleving zorgt, is niet meer aan de orde. Veel eerder moeten we ons afvragen voor welke uitdagingen zij ons stelt en welke kansen er liggen.

  De 240 pagina’s tellende bundel essays European Muslims, Civility and Public Life: Perspectives On and From the Gülen Movement handelt over deze uitdagingen en kansen. Internationale onderzoekers en academici beschouwen vanuit de Europese context de bijdrage die het gedachtegoed van de moslimintellectueel Fethullah Gülen levert aan burgerschapszin onder Europese moslims.

  De filosofie van deze Turkse educatie- en vredesactivist is onderscheidend, omdat zij trouw is aan de traditie en tegelijkertijd volledig verbonden met de moderniteit. Hiermee heeft Gülen een wereldwijde beweging van vrijwilligers geïnspireerd die zich inzet voor vrede, dialoog en tolerantie.

  Deze rijke collectie essays is geredigeerd door Paul Weller (Hoogleraar Inter-Religious Relations; University of Derby, Verenigd Koninkrijk) en Ihsan Yilmaz (Universitair hoofddocent Political Science; Fatih University, Turkije). Zij vormt een belangrijke bijdrage aan de studie van de beweging en civil society initiatieven van moslims in Europa.

  Professor Paul Weller is 23 en 24 maart a.s. in Nederland voor een book launch voor een breed publiek en interviews met de pers.

  MEER INFORMATIE OVER PROGRAMMA VOLGT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *