‘Moskou en Peking veranderen van gedachte over Syrië’

Nabil Elaraby, chef van de Arabische Liga.

Rusland en China hebben het Syrische bewind tot nu toe beschermd, maar lijken van mening te veranderen. Dat denkt de chef van de Arabische Liga althans. ‘Er komen signalen uit China en tot op zekere hoogte uit Rusland dat hun positie verandert’, zei secretaris-generaal Nabil Elaraby vandaag. Hij maakte niet duidelijk wat die signalen zijn.

China en Rusland blokkeerden deze maand een resolutie in de VN-Veiligheidsraad over Syrië. De voorgestelde tekst veroordeelde het optreden van het bewind in Damascus. Het ‘nee’ kwam Moskou en Peking op kritiek van westerse en Arabische landen te staan.

(www.parool.nl / 20.02.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *