Afghaan met puberkinderen mag blijven

De Afghaan Abdul Momand en zijn twee puberkinderen met de Nederlandse nationaliteit kunnen in ons land blijven. Momand dreigde uitgezet te worden, maar minister Gerd Leers (Immigratie) maakt een uitzondering vanwege ‘individuele omstandigheden’, aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag.

Als hij was uitgezet, had Momand noodgedwongen zijn kinderen moeten meenemen naar zijn land van herkomst. De Afghaanse man, die al 15 jaar in Nederland woont, kon ze niet achterlaten, omdat zijn vrouw in 2006 is overleden.

De kinderen, 15 en 16, spreken geen Afghaans. Momand kreeg tot drie keer toe van rechters te horen dat hij mocht blijven, maar kreeg eerder deze maand van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) te verstaan dat hij toch moest vertrekken. Leers heeft zijn zogenoemde discretionaire bevoegdheid gebruikt om het oordeel van de IND te passeren.

Momand werkt al ruim 10 jaar als conciërge bij basisschool de Sint Michaël in Hazerswoude-Dorp. De school maakte zich hard voor de zaak en wilde via een juridische weg hun conciërge hier houden. Zowel de school als Momand reageerde verheugd op het nieuws.

(www.parool.nl / 31.01.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *