Mijn leven tussen en met de Alawieten. De clan van Assad (de leeuwen).

Beschrijving

Het boek gaat in hoofdzaak over mijn leven tussen en met de Alawieten, de clan van Assad, Syrië, de huidige regeringspartij, waar momenteel een burgeroorlog aan de gang is. Het boek weerspiegelt de huidige situatie en de situatie in de de jaren 90, toen ik er verbleef. Mijn verblijf daar, met tussenpozen in Nederland en Duitsland geven een weerspiegeling van het leven onder een dictatoriaal regime, wiens macht zich ver over de grenzen van zijn eigen land reikt. Mijn ex-man een Syriër, is directe familie van Bashar al-Assad en is dus direct gelinkt aan de regering.
Mijn leven in een land wat tamelijk gesloten was tot het eind van de jaren 90. Tot op de dag van vandaag zijn de gebeurtenissen in het land actueel te noemen en het eind van de revolutie, burgeroorlog, of zoals de regering het daar pleegt te zeggen een terroristische samenzwering van het westen met terroristische elementen in Syrië, zijn nog niet in zicht.
(Sonja van den Ende / www.mijnbestseller.nl / 30.01.2012)

One thought on “Mijn leven tussen en met de Alawieten. De clan van Assad (de leeuwen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *