Israël sloopt ‘dramatisch’ veel huizen van Palestijnen

Israël heeft vorig jaar 622 huizen van Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever gesloopt. Daardoor werden zo’n 1100 mensen van huis en haard verdreven. Deze aantallen betekenen een ‘dramatische’ toename ten opzichte van voorgaande jaren.

Dit stelt de humanitair coördinator van de VN voor de bezette Palestijnse gebieden, Maxwell Gaylard, in een vandaag uitgebracht rapport. ‘Het huidige beleid van sloop veroorzaakt menselijk leed op grote schaal en moet eindigen’, aldus de Australische diplomaat.

Eerder deze week nog werden 52 mensen, onder wie 29 kinderen, uit hun huis gezet in Anata vlakbij Jeruzalem. Israëlische militairen arriveerden midden in de nacht met bulldozers en verdreven de bewoners. De huizen van de Arabieren werden volledig vernield.
Israël zegt dat het alleen maar Palestijnse huizen sloopt die zonder vergunning zijn gebouwd.

Palestijnen klagen dat het vrijwel onmogelijk is een bouwvergunning te krijgen van de Joodse staat, vooral in Oost-Jeruzalem.

(www.parool.nl / 27.01.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *