Wie is Yusuf Estes?

Sheikh Yusuf Estes werd geboren in het Midden-Westen van de Verenigde Staten in 1944. Hij groeide op in een religieuze christelijke familie. Samen met zijn familie verhuisde hij in 1949 naar Houston, Texas waar hij in 1956 werd gedoopt. Hij studeerde muziek en werd uiteindelijk muziekleraar, muzikant en zakenman. Hij ging door middel van zijn muziek zijn religie verkondigen.

Tijdens zijn zakelijke carrière bouwde hij een keten van muziekwinkels en had hij zelfs zijn eigen tv-serie de “Estes Music Jamboree”. Yusuf Estes werd een succesvol zakenman maar toch bleef hij opzoek naar God.

Zijn eerste ontmoeting met een moslim was in 1991, toen zijn vader hem voorstelde aan een man uit Egypte. Toen hij ontdekte dat de man moslim was begon hij onmiddellijk hem over te halen om in Jezus en de kerk te geloven. Echter, de moslim gaf hem een nieuw beeld van de snelst groeiende religie, de Islam. Hoewel Yusuf trachtte de moslim tot het christendom te bekeren leerde hij veel van het Islamitische geloof. Na drie maanden van debatten en dialogen met de Egyptische moslim aanvaarde hij de Islam en werd hij in de buurt van Dallas, Texas moslim. Toen bekeerden ook zijn vader, zijn vrouw en zijn kinderen tot de Islam.

Sindsdien heeft hij de Islam, de Koran en het Arabisch uitgebreid bestudeerde en probeert hij de juiste boodschap van de Islam te verspreiden aan zowel moslims als niet-moslims. Hij heeft in Amerikaanse gevangenissen als geestelijk raadsman gewerkt tot aan zijn pensionering en is als moslim gedelegeerde bij de Verenigde Naties Wereld vrede tot voor religieuze leiders geweest.

Hij is auteur van diverse boeken en beheerd verschillende bekende Engelstalige websites. Hij is bekend geworden door zijn eenvoudige en humoristische manier van uitleggen van de meest onbegrepen religie in de wereld, namelijk de Islam.

Tegenwoordig is hij veelvuldig te zien op televisiezender Peace TV waar hij een eigen kinderprogramma heeft waar hij de verhalen van de profeten op een speelse manier vertelt.

Ga voor meer informatie naar www.yusufestes.com of naar www.watchislam.com om de uitzending van Peace TV te kunnen bekijken.

(www.yusufestes.nl / 22.01.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *