Israelische premier uitgefloten in Amsterdam

De Israelische premier Benjamin Netanyahu is woensdagavond uitgehoond bij een bezoek aan de Portugese Synagoge. Een groep bezorgde burgers en voorstanders van het internationaal recht demonstreerden tegen de komst van de Israelische terrorist.

Kou en regen trotserend stonden de voorvechters van mensenrechten pal tegenover de Portugese Synagoge in het centrum van Amsterdam, waar ze met veel kabaal hun ongenoegen kenbaar maakten: een premier van een roversstaat, met apartheid en onderdrukking als regeringsbeleid, is niet welkom in Nederland. Al helemaal niet in een gebedshuis.

De protestactie was in volle gang toen de terroristenleider met zijn entourage arriveerde. Via de zij-ingang glipte de boevenbende naar binnen; uit het zicht ontrokken door veel smeris en Israelisch beveiligingspersoneel, die omstanders op afstand hielden. De protestactie verliep verder zonder problemen. Ongeveer een half uur na aankomst van Netanyahu pakten de actievoerders hun spandoeken in en verlieten druppelsgewijs het Jonas Daniël Meijerplein.

Misdadiger Benjamin Netanyahu is woensdagmiddag in Nederland aangekomen voor een tweedaags bezoek, met als doel de betrekkingen tussen Nederland en Israel nog verder te bekrachtigen. Oud-politicus Dries van Agt heeft naar aanleiding van dit officiële bezoek een brandbrief geschreven aan de zionist en minister van buitenlandse zaken Rosenthal.

(antiorde.nl / 19.01.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *