Tweede leven moslimpartij

De Nederlandse Moslim Partij, die eind 2009 alleen in Venlo aan de gemeenteraadsverkiezingen meedeed, wordt nieuw leven ingeblazen.

Geprobeerd wordt om aan de eerstvolgende landelijke verkiezingen, gepland op 13 mei 2015, mee te doen. Onder de vier initiatiefnemers zijn twee Limburgers: het Roermondse raadslid Khalid Ramdani en Jacques Visker uit Heerlen. Laatstgenoemde wil in elk geval in Heerlen aan de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen meedoen.

Of de naam van de partij gehandhaafd blijft, is nog niet zeker volgens partijleider Henny Kreeft uit Harderwijk. “Misschien wordt het wel Wij Moslims, maar 2014 zal voor ons een cruciaal jaar worden”, zegt de tot de islam bekeerde Kreeft. “We schrijven nu een pamflet met korte punten dat we eind van de maand willen bespreken. Daarna gaan we met een nieuwe schets bij moskeeën en organisaties langs.”

Eerst is het creëren van draagvlak belangrijk, stelt Ramdani die sinds een jaar met de moslimpartij in gesprek is. Dat hij met het nieuws over de moslimpartij zo kort na de publicaties over de vrijdag uit de Limburgse PVV-Statenfractie gezette Cor Bosman komt, berust wat Ramdani betreft op toeval. “We zijn dit al maanden aan het voorbereiden. Al sinds de aanslagen op het World Trade Center gaat het vaak in negatieve termen over moslims. Partijpolitiek krijgt voorrang, zoals we ook bij de discussies over het ritueel slachten zagen. Daarom is het belangrijk dat er een partij komt die zich sterk maakt voor de belangen van moslims.”

Hoewel het Ismael Hassani twee jaar geleden in Venlo niet lukte een zetel te behalen, wil Visker over twee jaar in Heerlen toch een poging wagen. Visker, die zich 25 jaar geleden tot de islam bekeerde: “Ik ben met vijf mensen in overleg over deelname aan die verkiezingen. In Venlo zijn ze pas kort voor de verkiezingen begonnen en hebben ze zonder partijprogramma meegedaan. Wij hebben nog tijd genoeg om ons voor te bereiden.”

(www.limburger.nl / 16.01.2012)

One thought on “Tweede leven moslimpartij

  1. Een ieder initiatief heeft het recht om er te zijn,alleen dient men rekening te houden dat het niet een kwestie van wij en zij wordt net als de PVV.
    Mijn visie is niet te richten alleen maar op een bepaalde doelgroep maar meer te concentreren op de Multi samenhang van de samenleving.
    Wij hebben in 1998 de Multi-Culturele Partij opgericht als een afspiegeling van de samenleving met verschillende doelgroepen o.a. Marrokanen Surinamers ,Turken,AntIllianen Nederlanders en overigen.Alle grote partijen raakte in paniek en zelf de toenmalige Minister President Kok bemoeide zich ermee en deed een oproep aan de Culturele groepen om voorzichtig te zijn om op zulke partij(Multi 98) te stemmen want het gaat te kosten van de Partijen die nu opkomen voor voorgenoemde groepen.Vanaf dat moment is men overgegaan om bepaalde migranten meer naar voren te schuiven(Albaryak,Aboudaleb,Leerdam Griffith enz..) om vanuit tactische overweging de achterban te beinvloeden.
    Naar aanleiding hiervan adviseer ik u om te overwegen om je doelstelling te verbreeden om niet een one issue partij te worden de inn zuilen denkt en handel.Succes met uw Politieke Filiosofie in de Toekomst.17-1-2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *