Studium Generale ‘Een recente discussie over de djihad’

  • ag 27 januari 2012
  • Tijd
   19:00 tot 21:00
 • Op vrijdag 27 januari zal een tweede lezing plaatsvinden in teken van de lezingenreeks Studium Generale aan de Islamitische Universiteit Europa. De eerste lezing werd verzorgd door Prof. dr. Maurits Berger, met als thema ‘Sharia in het Westen’. Voor meer details van die lezing, zie:http://www.iueurope.com/nl/index.php?option=com_content&view=article&id=262%3Asharia-in-europa&catid=1%3A-mededelingen

  Emeritus hoogleraar Prof. dr. P.S. van Koningsveld zal een lezing geven met als thema ‘Een recente discussie over de djihad’. In deze lezing zal hij het boek “Fiqh al-djihad” van Sheikh Yusuf Al-Qaradawi bespreken.
  Professor Van Koningsveld is emeritus hoogleraar Islamologie aan de Universiteit Leiden. Hij doceert tevens het mastervak ‘Islam in Europa’ aan de Islamitische Universiteit Europa.

  De lezing zal in het Nederlands plaatsvinden. Na de lezing zal er een discussie plaatsvinden waar het publiek aan deel zal nemen.

  U bent allen van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *