‘Koningin toont met hoofddoek respect’

Koningin Beatrix heeft uit respect voor de gewoonte, traditie en conventies van de islam een hoofddoek over haar hoed gedaan bij het bezoek zondagmorgen aan de Sjeik Zayed moskee in Abu Dhabi.

‘Koningin toont met hoofddoek respect’

ABU DHABI (ANP) – Koningin Beatrix heeft uit respect voor de gewoonte, traditie en conventies van de islam een hoofddoek over haar hoed gedaan bij het bezoek zondagmorgen aan de Sjeik Zayed moskee in Abu Dhabi. ,,Geen hoofddoek dragen bij het bezoek aan een godshuis was geen optie. Dan had de uitnodiging voor het bezoek aan de voor de Verenigde Arabische Emiraten belangrijke moskee niet aangenomen moeten worden.”

Dat heeft minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken zondag gezegd in reactie op vragen die de PVV heeft gesteld over de verhullende kleding van koningin en prinses Máxima. Rosenthal wees erop dat de koningin ook haar kleding aanpast bij bezoeken aan een synagoge of een kathedraal.

(nieuws.nl.msn.com / 08.01.2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *