Geen visum voor omstreden Marokkaanse imam

Imam Mohamed Al-Maghraoui tijdens een bijeenkomst in Marrakech.

Het ziet ernaar uit dat de omstreden Marokkaanse imam Mohamed al-Maghraoui deze week niet naar Nederland komt. Hij heeft nog geen visum aangevraagd. Als hij dat alsnog zou doen, is het praktisch niet meer mogelijk dit document op tijd te verstrekken.

Bovendien zijn er redenen om hem een visum te weigeren, schreef minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken maandag aan de Tweede Kamer. De As Soennahmoskee in Den Haag had de imam uitgenodigd om te komen spreken op een bijeenkomst over ‘standvastigheid en verleiding’ op 23 december.

Een meerderheid van de Tweede Kamer was tegen de komst van de geestelijke, die onder meer voorstander zou zijn van het uithuwelijken van kleine meisjes. PvdA-Kamerlid Khadija Arib had het kabinet gevraagd voor vrijdag duidelijkheid te geven over het al dan niet verlenen van een visum aan de imam.

(www.parool.nl / 19.12.2011)

One thought on “Geen visum voor omstreden Marokkaanse imam

  1. De Nederlandse regering heeft naar mijn mening helaas een nederlaag geleden om deze imam buiten de deur te houden.Ten eerste, in onze grond wet staat dat het recht van spreken een gemeen goed en democratisch is helaas is dat niet toegepast op deze imam dus dan is er sprake van ondemocratische handelingen geconstateerd in ons recht systeem die door de nieuwe regering Rutten gesteund wordt. Ten tweede, deze imam is niet bezig met zijn mening te verkondigen maar hij legt alleen maar uit wat in de koran staat.Om zo deze imam het spreek recht te ontzeggen en op deze manier te bekritiseren is juist analfabetisch en niet informatief. ik persoonlijk keur het af om te jong in een huwelijks boot te stappen maar wie zegt dat deze imam het wel of niet doet als wij niet naar zijn mening hebben geluisterd. Dames en heren laten wij eerlijk wezen wij kunnen het toch niet permitteren om door het mooie toetje van mevrouw Arib het les laten voorlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *