Newt Gingrich: Palestijnen zijn een verzonnen volk

De Republikeinse presidentskandidaat Newt Gingrich heeft felle kritiek geuit op het Midden-Oostenbeleid van de huidige president Barack Obama. Volgens Gingrich heeft Obama er geen oog voor dat zowel Hamas als de Palestijnse Autoriteit een ‘enorm verlangen’ hebben om Israël ‘te vernietigen’.

Gingrich: Obama snapt het nietGingrich: Obama snapt het niet

Obama: Problemen kosten tijd
President Obama vindt niet dat hij te hoge verwachtingen bij de bevolking heeft gewekt, zei hij vannacht in een interview metCBS 60 Minutes. ‘Ik heb niet onderschat hoe moeilijk dit zou worden. Structurele problemen in onze economie oplossen die zich in twee decennia hebben opgebouwd, kost tijd.’

Dat heeft Gingrich zaterdag gezegd in een interview met The Jewish Channel.

‘Vergeet niet dat er is nooit een staat Palestina is geweest, het gebied was deel van het Ottomaanse Rijk,’ begint hij.

‘Ik denk dat we te maken hebben met een verzonnen Palestijns volk, dat eigenlijk uit Arabieren bestaat en historisch gezien deel uitmaakt van de Arabische gemeenschap.’

Palestijnse staat
Wat Gingrich betreft is het zoeken naar een ‘tweestatenoplossing’ – een Palestijnse staat naast de Joodse staat – dan ook onnodig. Uit onderzoek blijkt overigens dat veruit de meeste Palestijnen ook niets zien in de tweestatenoplossing.

Gingrich is momenteel de favoriet voor de Republikeinse nominatie. In veel peilingen staat hij op de eerste plaats, gevolgd door Mitt Romney.

Naïef
De uit Georgia afkomstige Republikein vindt het Midden-Oostenbeleid van Obama naïef. Hij vergelijkt het met een ‘kind meenemen naar een dierentuin en uitleggen dat een leeuw een konijn is’.

De politicus hoopt door zijn uitspraken steun te verwerven onder de vele pro-Israëlische Amerikanen. Anders dan in Europa steunt de Amerikaanse bevolking in overgrote meerderheid de Joodse staat in het conflict met de Palestijnen.

Desondanks stemmen de meeste Amerikaanse Joden niet op de Republikeinen.

(www.elsevier.nl / 10.12.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *