Nibud: 1 mln mensen in sociaal isolement

Het aantal mensen dat vervreemd raakt van de samenleving als gevolg van de opstapelende bezuinigingen zal stijgen tot 1 miljoen. Dit zei Nibud-directeur Wilmink vanmiddag in het Radio 1 programma ‘Vrijdagmiddag Live’.  Op dit moment leven volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau 700.000 mensen in sociaal isolement.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting  verwacht de sterke stijging omdat veel huishoudens die op het bestaansminimum leven vanaf 2012 te maken krijgen met een reeks van nieuwe bezuinigingen en kortingen. Sociaal isolement komt er op neer dat mensen niet meer mee kunnen doen in de maatschappij.
Wilmink wees ook nog op de ‘explosieve’ stijging van het aantal adviezen over schuldvermindering. De website zelfjeschuldenregelen.nl ziet een verdubbeling van het aantal adviezen ten opzichte van 2009.  De site heeft als doel mensen op weg te helpen zelf hun schulden op te lossen aan de hand van een 5-stappenplan.

(www.parool.nl / 18.11.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *