Nederlandse ziekenhuizen vangen 50 Libische gewonden op

Mustafa Abdel-Jalil, voorzitter van de NTC, bezoekt een in Sirte gewond geraakte strijder.

Vijftig Libische gewonden komen naar Nederlandse ziekenhuizen om hier behandeld te worden. Het kabinet reageert daarmee op een dringend verzoek van de Nationale Overgangsraad (NTC) in Libië. Dat is vanavond bekendgemaakt.

Ziekenhuizen in Libië zijn grotendeels verwoest door de strijd in het land. Daarnaast is het aantal gewonden groot. Ook andere Europese landen als Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk vangen Libische gewonden op. Libië betaalt voor de verkregen zorg in andere landen.

Naar verwachting komen later deze week of begin volgende week de eerste gewonden naar Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wijst erop dat de zorg aan hen niet ten koste zal gaan van Nederlandse patiënten. Zodra de behandeling is afgelopen, gaan de gewonde Libiërs terug naar hun eigen land.

(www.parool.nl / 26.10.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *